Ceratophrys cranwelli

Ceratophrys cranwelli

OdgovorNapisal/-a pertocik » 08 feb 2010, 22:15

Zanima me če ima kdo iskušnje s to vrsto žabe in ali je potrebno še kar vedeti razen tega kar piše na tem opisu? : http://www.zootic.si/index.php?option=c ... Itemid=730 ( ŽABA ROŽIČARKA )
Uporabniški avatar
pertocik

Kraj: Mrska Sobota

Re: Ceratophrys cranwelli

OdgovorNapisal/-a dejvid » 09 feb 2010, 10:19

Vprašaj me čez kako leto, ker mi zadnje cajte samo še tale stvar gre po glavi in si jo imam namen nabavit... :roll:
Bi pa bil tudi jaz vesel kakršnihkoli nasvetov glede njihovega vzdrževanja!
Uporabniški avatar
dejvid

OdgovorNapisal/-a dejvid » 09 feb 2010, 10:35

Upam da link deluje (nisem čito ziher glede vrste, ampak vseeno)...

No, moje dosedanje izkušnje glede te žabe so omejene na hranjeneje in so, čeprav morda ne zgleda tako, izredno hitre ko se pred njimi karkoli premika. V nekem trenutku sem ji z zophobosom maho pred gobcem, v naslednjem pa sem jo že imel na svojem palcu in to kljub temu da je bil na drugi strani pincete! :?
Uporabniški avatar
dejvid

OdgovorNapisal/-a Rok Reja » 09 feb 2010, 11:22

En angleški opis.
Uporabniški avatar
Rok Reja

Kraj: Piran-Sveti Peter

OdgovorNapisal/-a pertocik » 09 feb 2010, 21:21

Hvala Rok!

Nekje sem zasledil do so zelo občutljive na umazano vodo! Je pa zanimivo kako pojedo celo miš :lol: .
Uporabniški avatar
pertocik

Kraj: Mrska Sobota

OdgovorNapisal/-a Rok Reja » 10 feb 2010, 14:50

Nekje sem zasledil,da podrevnicam močno škoduje rokovanje,ker jim s tem potegnemo sluz dol.
Tista sluz pa jih varuje pred izsušitvijo se mi zdi.Zanima me če to velja tudi za te žabe.
Uporabniški avatar
Rok Reja

Kraj: Piran-Sveti Peter

OdgovorNapisal/-a Jegr » 10 feb 2010, 17:20

Dvoživke VEDNO rokujemo z vlažnimi/mokrimi rokami!

Vsem dvoživkam škoduje če jih rokujemo z suhimi rokami, prav tako jim zaradi občutljive kože škodujejo tudi razne kemikalije, ki so na naših rokah v primeru če žival rokujemo z neumitimi rokami. To je zaradi tanke kože dvoživk, ki jo pokriva zaščitna sluzna plast, ki preprečuje izsušitev. Preko kože dvoživke namreč izmenjujejo pline (dihajo), tako da vsakršne škodljive snovi preidejo naravnost v njihov krvni obtok. Koža pa mora ostati vlažna zaradi tega, ker plini lažje prehajajo raztopljeni v tekočini kot pa direktno v plinastem stanju - konec koncev tudi mi nimamo suhih pljuč ;)

Je pa res, da je koža nekaterih dvoživk, npr. krastač (Bufonidae) bolj prilagojena na bolj sušno okolje. Vsekakor pa Ceratophrys cranwelli nebi rokoval s suhimi ali neumitimi rokami, čeprav je zaradi življenja na kopnem manj občutljiva kot recimo kakšne popolnoma vodne žabe.
Jegr

OdgovorNapisal/-a BojanD » 24 maj 2010, 07:43

Tem žabam rečejo ljudsko tudi Pac Man.
Majceni rumeni mož z velikimi usti in orjaškim apetitom - Pac Man, praznuje 30. rojstni dan.
Arkadno igrico, ki so jo razvili pri japonskem viedo podjetju Namco, so na Japonskem prvič predstavili 22. maja 1980. Kmalu zatem je osvojila ameriški in evropski trg, ter postala velik hit.
Igrica, ki so jo ure in ure igrali stari in mladi, še vedno pritegne veliko pozornosti.
Slika
Change in habit, producing change of function, is the main cause of the production of change in living structure. F. Wood Jones (1953) Trends of life
Uporabniški avatar
BojanD
Site Admin

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mirniko » 21 jun 2010, 18:53

kaj ma pacman veze z žabo??? :?:
drgač je pa žaba res lepa
mirniko

OdgovorNapisal/-a Jure » 21 jun 2010, 18:59

BojanD je napisal/-a:Tem žabam rečejo ljudsko tudi Pac Man.
Majceni rumeni mož z velikimi usti in orjaškim apetitom - Pac Man, praznuje 30. rojstni dan.
Arkadno igrico, ki so jo razvili pri japonskem viedo podjetju Namco, so na Japonskem prvič predstavili 22. maja 1980. Kmalu zatem je osvojila ameriški in evropski trg, ter postala velik hit.
Igrica, ki so jo ure in ure igrali stari in mladi, še vedno pritegne veliko pozornosti.

Če bi prebral vsaj Bojanov uvodni stavek (nad sliko, zgoraj), bi vedel. ;)

Lp
Uporabniški avatar
Jure

Kraj: Trbovlje

Vrni se na Ostalo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost