uporabnik primoo

Introduce yourself

uporabnik primoo

OdgovorNapisal/-a primooo » 09 feb 2010, 00:50

Lep pozdrav vsem članom tega foruma.

Moje pravo ime je Primož in prihajam iz Slov. Bistrice. Star sem 25 let in imam že družino. 3 letre staro hčerko in seveda punco. Če povem po resnici pred enim letom sploh nisem vedel kaj pomeni beseda teraristika.

Vse se je začelo lani spomladi, ko me je moja tašča poklicala, da se v hiši nahaja kača in naj jo pridem odstraniti. Jaz seveda ves zmeden ( kače še nikoli nisem srečal v naravi ), vzamem lopato in odhitim v hišo. Tam pa zagledam mlado kačo ki ni bila večja od deževnika. Bila je ljubka in prestrašena.
Takrat nisem niti vedel ali je Kača strupena ali ne. Bil sem vesel in navdušen ampak moje veselje ni trajalo dolgo. Kar kmalu sem ugotovil, da je s kačo nekaj narobe oz. da je poškodovana. Vzel sem posodo in jo odnesel domov. Preko interneta sem prišel do telefonske številke, ki je bila namenjena ljudem, ki srečajo ali najdejo kačo "kačafon". Pokllical sem tja in jim razložil situacijo, prosili so me naj jo poslikam in jim pošljem fotografije. To sem naredil in dobil odgovor, da gre za mladiča navadnega goža, nestrupeno kačo. Dobil sem pa tudi slabo novico. Kača je bila smrtno poškodovana 2/3 telesa ni mogla več premikati. Verjetno jo je kdo stisnil med vrata ali jo pa je napadla kakšna druga žival, tako so mi vsaj rekli tam. Povedali so mi, da ji ni pomoči naj jo spustim v naravo, kjer bo narava naredila svoje in bo lahko hrana drugim bitjem v naravi. Seveda sem se pozanimal, če lahko skrbim zanjo, vendar ne bi imelo smisla, saj je bila poškodovana in bi mi zavračala hrano. Ampak jaz sem bil trmast, vztrajen in sem kačo obdržal. Nekaj časa sem skrbel zanjo, kupil sem ji "dom" plastični terarij, kjer sem zanjo skrbel nekaj tednov. Trudil sem se jo nahraniti, vendar brez uspeha, saj ni imela več moči, da bi pokončala miš. Po prepričevanju drugih sem ugotovil da je res najbolje, da kačo izpustim v naravo. Odšel sem v gozd in jo izpustil v svobodo. Ampak kače si nisem mogel izbiti iz glave. Odšel sem jo nasledni dan iskat, saj sem vedel da se ne more premikat torej, bo na mestu kjer sem jo izpustil. Kače nisem več nikjer našel, torej jo je našla druga žival in jo pojedla. Razočaran sem začel raziskovat po internetu vse o kačah in teraristiki. Več sem bral o kačah bolj sem si želel kače, posebaj goža. In nekega dne se mi želja uresniči . Moja draga mi kupi mladiča ameriškega goža pri nekem rejcu iz murske sobote. Ja in takrat sem bil najbolj srečen po rojstvu hčerke. Kači sem dal ime sid in je postala del moje družine. Imel sem jo v teraiju ki sem si ga kupil za navadnega goža. Kača je rasla in terari je postal premajhen za njo. Nisem pa hotel kupiti terarija iz trgovine saj sem dobil od vas ideje za doma izdelan terari. Zato sem ga začel izdelovat doma. Tako sem mu izdelal terari in sedaj srečno živi že kr nekaj časa v njem in videti je zelo zadovoljen. Skozi sem pa prebiral forum in sedaj sem se tudi odločo da se predstavim in se vam zahvalim za vse nasvete in ideje ki sem jih dobil od vas. Spodaj pa še prilagam slikice mojega sida in njegovega doma :D .

Sid ko sem ga dobil
Slika
Slika

sid v novem domu
Slika
Slika
Slika

In Sid danes...
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil primooo, dne 09 feb 2010, 15:49, skupaj popravljeno 2 krat.
primooo

Re: uporabnik primoo

OdgovorNapisal/-a Rok Reja » 09 feb 2010, 08:57

Dobrodošel na forumu Primož.Lepega goža imaš.
Uporabniški avatar
Rok Reja

Kraj: Piran-Sveti Peter

Re: uporabnik primoo

OdgovorNapisal/-a Fiamma » 11 feb 2010, 20:26

Dobrodošel!
Zelo všeč mi gožek in zelo lepo imaš urejen terarij! :)
Fiamma

Kraj: Koper

Vrni se na Predstavitev uporabnikov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost